Executie machete de prezentare

Folosind tehnologii combinate de printare 3D si debitare laser din diverse materiale lemnoase si plastice, realizam machete constructii, conceptuale sau de detaliu, pentru diverse domenii: industrial, imobiliar, arhitectura, necesare in cadrul unor prezentari, targuri sau expozitii. Ne straduim ca fiecare macheta sa fie o mica opera de arta functionala, usor de recunoscut prin ingeniozitatea, calitatea și atenția acordată detaliilor. Ca instrumente de comunicare, machetele noastre arhitecturale sunt un ecou al eleganței designului și capata viață si profunzime prin materialele alese, culori si texturi, grija in asamblare, sustinute de experienta unei echipe formata din arhitecti si designeri.

Rolul unei machete arhitecturale
Tipuri de machete arhitectura | Scara unei machete de arhitectura | Nivelul de detaliere
Echipamente in-house | Consultanta | Preturi realiste
Intrebari frecvente | Informatii necesare pentru o cotatie de pret | Contact

Executie model arhitectural pentru prezentare


Rolurile unei machete

bulinaUnealta de comunicare

O macheta de arhitectura este un mod extraordinar de comunicare in relatii publice si vanzari oferind posibilitatea de a spune potentialilor clienti o poveste vie, colorata, cu profunzime a unui proiect si de a facilita intelegerea lui vizuala cat mai explicit din punct de vedere dimensional, din toate unghiurile – un avantaj pe care o randare, un print pe hartie sau un film nu le pot oferi concomitent sau deloc. pot fi revizuite și înțelese chiar de cei care nu înțeleg planurile. Un model poate ajuta oamenii să înțeleagă un proiect complex în câteva minute sau chiar câteva secunde.

bulina Facilitator in inspectarea proiectului si feedback rapid privind designul

Pentru contractori, ingineri, arhitecti, un model corect detaliat poate constitui un accesoriu functional utilizat in a-si raspunde la intrebari legate de design si dezvoltare sau a rezolva anumite probleme legate de proiectare, structura sau incadrare in sit / oras. Modelele pot fi revizuite de toți factorii de decizie înainte de începerea construcției. Dacă sunt necesare modificări sau adăugiri la proiect, costul acestor modificări este mult mai mic înainte de începerea construcției decât în timpul construcției.

bulinaInspira credibilitate

Oamenii sunt obisnuiti sa vada modele ale proiectelor mari. Atunci cand vorbim, de exemplu, de un targ imobiliar, macheta este cea care atrage vizitatorii si creste credibilitatea proiectului prin simularea realitatii la o scara mai mica. Scoaterea proiectului din lumea virtuala este vazuta ca un pas catre constructie si da posibilitatea cumparatorului de a alege in functie de pozitionarea pe teren, compartimentari etc analizand totodata in ansamblu.

bulina Facilitator in atragerea de investitori / fonduri

In cadrul campaniilor de strangere de fonduri pentru executia unui proiect, investitorii pot vedea cu ajutorul modelelor arhitecturale la ce si cum sunt folositi banii lor, intr-un format usor de inteles, de privit din toate unghiurile, palpabil pentru cei care nu pot citi planuri arhitecturale sau nu au vedere in spatiu.

bulina Machetele de arhitectura se pot expune la targuri, in birourile directorilor de companie, spatii publice, conferinte, birouri de vanzari, cu aplicatii in publicitate, prezentari, relatii publice, display informatii, expozitii si muzee, preconstructie pentru verificare sau planificare extindere.


Tipuri de machete arhitectura


Scara unei machete de arhitectura

Unul dintre cei mai importanti pasi in realizarea unei machete de arhitectura este definirea scarii la care aceasta va fi realizata si depinde de cat de mare este zona care va fi reprezentata in macheta respectiva si de nivelul de detaliere.
Scara unei machete se refera la micsorarea dimensiunilor constructiei reale proportional pana la o dimensiune la care ar fi usor de privit si inteles.
Scara 1:1 – model la dimensiuni reale / constructia propriu-zisa
Scara 1:10 – modelul ar ajunge, ca dimensiuni, la o zecime din cele reale;
Scara 1:100 – modelul ar ajunge, ca dimensiuni, la o sutime din cele reale samd
The larger the scale indicator number, the smaller the model, which means less detail can be shown.

Scarile pot fi determinate si calculand in functie de cati milimetrii reprezinta un metru la o anumita scara. Acest lucru se realizeaza impartind 1000 la indicatorul scarii dorite. De exemplu:
Pentru o macheta la scara 1:200, calculul dimensiunilor se poate face 1000 la 200=5 Ceea ce inseamna ca un metru din realitate reprezinta 5 mm in model.

Nivelul de detaliere
Scale Accuracy
We use many precision tools and some with calibrations to ten thousandth of an inch. This precision is important when dealing with many measurements. The inconsistencies and incorrect scale measurements can be easily detected by most audiences and positive credibility is established only with accurate scale.


Echipamente in-house

Atelierul nostru detine toate echipamentele necesare pentru realizarea unei machete ceea ce scurteaza foarte mult timpul de executie. Putem realiza orice forme de la cele mai simple obtinute prin decupare laser din materiale lemnoase sau plastice pana la forme complexe executate prin folosirea de imprimante 3D.


Preturi realiste

Intelegem ca bugetele sunt restranse si ca doriti sa obtineti cea mai buna valoarea pentru cheltuiala pe care o veti face. De aceea, in realizarea unei oferta incercam sa tinem cont de toti factorii: calitate ridicata, timp redus de executie, preturi competitive prin alegerea celei mai simple variante de executie.

Consultanta
Constructive Advice
From the outset, we can help you design and plan your architectural model, identifying the most appropriate scale, style and level of detail for your particular project. The aim is to ensure that your model conveys all the relevant information in the most cost-effective way. We’re always happy to give advice because we know that many of our clients have never commissioned and architectural model before.

Commissioning an Architectural Model – FAQ Intrebari frecvente
Informatii necesare pentru a face un model sau a da o cotatie

Information required to make a scale model or give you a quotation

Pentru obtinerea unei cotatii de pret pentru machete, este necesar sa trimiteti planuri sau modele tridimensionale ale obiectelor ce se doresc prezentate in care sa fie marcat cat din obiect se doreste a fi reprezentat, impreuna cu informatii legate de scara, dimensiuni maxime ale machetei, tip de reprezentare a diverselor materiale in macheta, gradul de detaliere si de anturare precum si daca doriti suport sau carcasa de protectie.

The better the information you are able to give us, the better the architectural model we are able to give you. A full set of plans, sections, elevations and a detailed finishes schedule will enable us to make your model quickly and accurately. This information should be sent to us via email or on a disc through the post (ideally as DWGs). It is useful to have a set of printed drawings as well.

Less information is required for a quotation. We will need a site plan showing the area you want to model, plus an indication of any relevant levels; elevations illustrating the architectural character of the building or buildings; and an indication of the external finishes (this can be shown on the elevations or given verbally if necessary). With this basic information we should be able to give you a fairly accurate budget cost if not a firm price.

If you give us the go-ahead on a project, we will then need the full set of information. A typical list might read as follows:

Information required for us to begin work:
An accurate site plan showing boundaries of model
Plan showing levels across site
Plans, elevations, sections of all buildings
Landscaping plan (if available)
Any aerial or ground level photos of site
Info required for later stages of model:
(references for colours and finishes)
Roads / Parking / Paviours etc. around site
Main brick or cladding material
Contrast materials
Roof finishes
Balcony & railing colours / design
Window frame colours
References can be in the form of actual samples, pictures (of existing buildings or from catalogues), or as colour refs where appropriate. Alternatively, give details of web sites where relevant images can be viewed. Email info@modelmakers-uk.co.uk for further advice.

Comments are closed.