Proiect debitare laser

Incepe un proiect!

Pentru a incepe un proiect, trebuie mai intai sa descarci un template in autocad (45 x 30 cm, 65 x 45 cm, 90 x 65 cm, 130 x 90 cm) sau illustrator (60 x 45 cm, 65 x 90 cm, 130x 90 cm). Fiecare template reprezinta o bucata de placa ce se poate achizitiona. Nu toate materialele vin in marimea maxima posibila, astfel ca- trebuie sa consultati sectiunea de materiale pentru a afla care dintre acestea sunt pe stoc.
In acest template trebuie incadrata grafica sau desenele ce trebuiesc gravate si taiate, fara sa se depaseasca linia de contur. In template-ul pentru illustrator exista si alte informatii despre cum se vectorizeaza o poza sau alte operatiuni de curatire si simplificare a liniilor

Instructiuni debitare laser

Cum se pregateste un fisier pentru taiere?

In template-ul pe care l-ati descarcat se afla 3 layere principale: taiere laser (rosu), gravare de linie (verde deschis si verde inchis), gravare de suprafata (albastru). In aceste culori trebuie sa fie fisierul dumneavoastra pentru a putea fi prelucrat. Verde deschis inseamna gravura de linie de adancime mica si verde inchis inseamna gravura de linie de adancime mare.

Obiectele trebuie sa nu aiba linii dublate (comanda overkill in autocad) si trebuie sa fie grupate in functie de tipul de operatiune dorit (gravarea de suprafata necesita ca majoritatea obiectelor sa fie grupate intr-o singura zona). Laserul nostru are o arie de taiere de 130 x 90 cm. Raza laser ia din material in jur de 0,1 – 0,2 mm, acest lucru trebuie avut in vedere in proiectare.

Din ce material sa fie debitata si gravata grafica ?

Cateva sfaturi pentru a reduce costurile debitarii laser 

>> INFORMATII DETALIATE PRIVIND TAIEREA LASER <<

Comments are closed.