Prelucrare laser EFICIENTA si la pret MIC

ATENTIE!

bulina Liniile lungi se debiteaza intr-un timp mai indelungat decat cele scurte;
bulina Multe detalii foarte mici se taie intr-un timp mai indelungat decat daca s-ar taia un design cu mai putine detalii;
bulina Debitarea a doua linii suprapuse va necesita timp pierdut din partea laserului care incearca sa execute de 2 ori aceeasi comanda;
bulina Cercurile se taie mai lent decat liniile drepte;
bulina Deoarece trebuie sa faca mereu salturi, grafica formata din mai multe componente disparate pe o placa va fi prelucrata laser intr-un timp mai indelungat decat obiectele aflate unul lanaga altul sau lipite;
bulina Materialele groase se debiteaza intr-un timp mai indelungat, cele subtiri mai repede, materialele dure se debiteaza mai greu decat cele mai moi;
bulina Gravura de suprafata se executa intr-un timp mult mai mare decat cea de linie;
bulina Transportul prin curier a unor placi mari se face la alt cost decat daca a celor mai mici (datorita greutatii volumetrice).

taiere laser exemplu

Pentru a eficientiza proiectele prelucrate laser si pentru a taia la un pret convenabil multiple serii de obiecte, trebuie urmarite niste principii de design si proiectare si anume:

1. Reducerea lungimii de linie pe care trebuie sa o parcurga laserul. Acest lucru inseamna ca mai multe obiecte care au o muchie dreapta se pot lipi astfel incat laserul sa treaca o singura data si sa taie mai multe piese in acelasi timp.

2. Evitarea liniilor duble, linii care pot aparea daca se lipesc in proiect multiple piese una langa alta. Astfel laserul va trece de doua ori prin acel loc, marind timpul de executie al proiectului si desigur, dubland pretul pentru debitarea acelei linii individuale. Verificarea atenta si eliminarea liniilor duble suprapuse ?(lasand piesele pe pozitie) va reduce costurile si timpul de executie pentru fiecare proiect prelucrat laser.

taiere laser3. Gruparea elementelor cat mai apropiat Aceasta operatiune de aranjare a proiectului in marginile date in fisierele sablon pentru taiere laser are 2 avantaje. Primul este ca laserul se deplaseaza mai putin intre contururile obiectelor si reduce timpul de prelucrare, deci costul. Al doilea avantaj este la gravarea laser de suprafata , aici trebuie sa tinem cont de modul standard de executie al acestei operatiuni: Laserul se misca stanga- dreapta cu mare viteza si graveaza linie cu linie poza sau grafica dorita. Astfel ca este un mare avantaj sa se dispuna grupat in partea de sus a sablonului dat (template), partea de grafica ce trebuie gravata ca suprafata, astfel timpul de executie este mult diminuat , la fel si costul de executie.

4. Alegerea corecta a materialului in functie de proiectul ce va fi supus taierii laser. In ceea ce priveste materialele folosite, in general cele subtiri sau cu o densitate mai mica se taie mai repede, alegerea unui material mai dens mareste timpul de executie.

5. Incepe simplu! Inainte de a da toata comanda la debitare laser, trimite de test, pe o suprafata mai mica, diverse gravuri de linie sau suprafata si linii de taiere pentru a o alege pe cea mai potrivita pentru proiectul tau. Astfel, in cazul proiectelor mari se poate economisi foarte mult din faza de prototipare. Daca se incepe cu un design mic si simplu, iti poti face o idee foarte clara despre cum va arata toata productia de obiecte la final facand doar un simplu test de debitare laser.

6. In sfarsit este gata designul si poate fi trimis la debitare ! Nu chiar! Mai este inca un pas intermediar care nu ar trebui sarit. Pentru a eficientiza costurile taierii laser, nu este o idee deloc rea construirea unui prototip din carton ondulat. Acesta se taie repede si poate fi o optiune foarte ieftina de testare a ideii inainte de a se executa prototipul final.

Cei care lucram in proiectare stim ca daca stam cu ochii mult prea mult in proiect si apoi il expediem direct la executie, ne scapa anumite detalii si apar probleme la taiere. De aceea, o alta solutie si mai accesibila ar fi ca prototipul sau designul dorit sa fie mai intai printat pe o foaie de hartie la o imprimanta normala (prototip din hartie). Astfel se pot vedea mult mai usor eventualele greseli in proiectare si acestea pot fi corectate inainte sa executam serii mari, de exemplu, 100 brelocuri sau trofee personalizate debitate la laser (care trebuie refacute apoi daca s-a gresit ceva in pasul de proiectare).

IMPORTANT DE RETINUT

bulina Orice minut in care laserul functioneaza inseamna ca el taie, graveaza si se deplaseaza intre aceste comenzi, ceea ce inseamna ca grafica dorita trebuie sa se debiteze in cel mai scurt timp posibil altfel costurile sunt nejustificate.

bulina In general, crearea unui produs debitat laser mai complicat de putine ori se realizeaza bine din prima. Ai in vedere, intotdeauna, un test. Dupa prima macheta executata incepe faza de testare si apoi se mai realizeaza inca o data designul dorit, cu mici modificari etc., pana apare obiectul final. Un produs este rareori perfect daca nu trece prin faza de prototipare, moment cand intalneste dificultatile si barierele inerente procesului de creatie.

Proiectare debitare laser
sau trimite-ne desenul tau pentru o cotatie de pret…

Comments are closed.