Ce presupune procesul de taiere si gravare laser

Informatii generale:
Taiere laser foaie cartonCum functioneaza un laser CNC | Obtinere fisiere vectoriale pentru prelucrare laser |
Eficientizarea costurilor de taiare / gravare laser | Template-uri debitare laser

Debitarea laser este un proces de folosire a unui laser puternic pentru a taia si/sau inscriptiona diverse materiale precum plastic, lemn etc. sub forma de foi plate, obtinandu-se o varietate de piese cu larga aplicabilitate.

Prin prelucrarea laser se pot obtine stampile, bijuterii, signalistica, decoratiuni, machete de arhitectura, prototipuri si piese produse in masa, fiind utila atat la nivel industrial, cat si unor institutii de tipul scolilor sau micilor companii, precum si inginerilor sau artizanilor. Cu alte cuvinte, prelucrarea laser vine in sprijinul tuturor proiectelor de design si grafica computerizata ajutand artistii, inginerii, machetistii, pasionatii de modelism sa isi transforme aceste proiecte digitale in realitate.

Debitarea laser consta in directionarea unui fascicul de lumina care actioneaza pe suprafata unui material ales in functie de un tipar / desen vectorial realizat pe computer in programe CAD sau grafica 2D: Autocad, Rhinoceros, Adobe Illustrator, Corel Draw etc.

De la imagine computerizata la obiect debitat, in doar cativa pasi (ca exemplu, debitarea laser a unui ambalaj pentru decoratiuni de Craciun):

IMAGINE VECTORIALA DEBITARE LASER PROPRIU-ZISA OBIECT FINAL
taiere laser carton debitare laser hobby prelucrare laser ambalaj carton

Intr-un program de grafica, desenati sau importati forma care urmeaza a fi taiata / gravata laser.

In exemplul de mai sus, am pregatit pentru taiere laser forma unui ambalaj / cutie, folosind un template de debitare laser, liniile desenului avand culorile indicate in template pentru ca echipamentul sa poata deosebi zonele taiate de cele doar gravate. Grosimea folosita pentru trasarea liniilor vectoriale este de 0.01 mm.

O foaie de carton de 90×65 cm, 1.7 mm grosime a fost plasata in interiorul echipamentului, iar laserul a inceput sa taie si sa graveze foaia respectiva, ghidat de computer, in functie de desenul vectorial realizat anterior.

Liniile care reprezinta in desen zonele de indoire ale cutiei au fost doar gravate pentru a permite indoirea ulterioara fara rupere si aducere in forma finala.

Bucata de carton debitata are forma fisierului vectorial, cu alte cuvinte imaginea desfasurata a tuturor laturilor cutiei unite.

Pe liniile de intersectie ale laturilor cutiei, gravate, se realizeaza indoirea obtinandu-se ambalajul in forma finala. S-a incercat, de asemenea, gravarea unor texte de diverse marimi. Daca textul este mult mai mic decat grosimea fasciculului laser, zona respectiva este arsa.

Trimite-ne proiectul tau si daca ai nevoie de sfaturi te ajutam pentru a-l optimiza cat mai bine. Ai la linkul de mai jos pasii esentiali care trebuie urmati pentru a ne trimite un proiect corect spre debitare.

Proiectare debitare laser

Comments are closed.