Debitare si gravare piele

Echipamentele noastre de debitare si gravare laser pot sa va ofere o solutie calitativa la un pret competitiv prin personalizarea produselor realizate din piele. Personalizarea se face in baza unui desen vectorial, care poate sa fie logoul companiei sau business-ului dumneavoastra, un text, o fotografie etc.

gravare si debitare marochinarie
Taierea si gravarea laser reprezinta metode flexibile si durabile de procesare a marochinariei.

Taierea laser a pielii este un proces digital substractiv ce foloseste un fascicul laser pentru a decupa bucati plate de piele de diverse sortimente si grosimi. In functie de fisierul vectorial, echipamentul de taiere directioneaza laserul in asa fel incat acesta sa urmareasca liniile din fisier pe suprafata fasiei de piele. Laserul de mare precizie vaporizeaza materialul de pe directia liniei de taiere, lasand o margine taiata la 90 de grade, cu finisare de inalta calitate. Gravura laser pentru piele este similara ca proces cu taierea, insa, fasciculul laserului in loc sa patrunda in adancime pana la taiere definitiva a foii de material, acesta doar arde un strat subtire din suprafața materialului.

bulinaCui ne adresam
bulinaTipuri de piele potrivite pentru gravare
bulinaCum se realizeaza gravura pe piele
bulinaAvantajele taierii laser pentru pielarie:
bulinaObiectele ce pot fi personalizate
bulinaAspecte tehnice ale debitarii si gravarii in piele


Cui ne adresam

Serviciile de gravare si taiere laser a pielii sunt destinate in special atelierelor de pielarie, tabacarie si marochinarie, dar si oricarei persoane ce doreste personalizarea unor accesorii, obiecte promotionale, produse pentru birou si corporate, cadouri sau vestimentatie. In principiu, makerilor si designerilor care activeaza in domeniul pielariei, implicand pielea in procesul de creatie al unor produse personalizate, bijuterii sau moda; brandurilor, afacerilor si agentiilor de publicitate care doresc sa promoveze o imagine prin gravarea pe obiecte din piele a logourilor sau diverselor texte promotionale.


Ce tipuri de piele gravam si care sunt mai potrivite pentru a realiza o gravura laser?

La gravarea marochinariei cu laser, aproape orice tip de granulatie a pielii poate fi folosita, inclusiv suede si nubuck. Piele naturala sau procesata sintetic poate fi gravata, insa este foarte importanta in alegerea ei, culoarea. Un maro cu nuanta deschisa sau intermediara este necesar pentru a asigura o claritate / vizibilitate cat mai ridicata a designului, imaginii sau textului. Trebuie evitata pielea cu nuante prea inchise, in special cea neagra. Putem debita si grava laser piele naturala, nappa, suede, nubuck, Alcantara, sintetica. Nu debitam vinilin.


Cum se realizeaza gravura pe piele

Materialul este fixat orizontal in interiorul echipamentului. In clipa in care fasciculul laser loveste suprafata, arde in adancime, pe o zona foarte mica, pielea, ducand la evaporarea pe acea zona a materialului. Laserul arde cu precizie in piele cuvantul sau designul indicat, rezultatul fiind mai inchis la culoare decat culoarea materialului original. Culoarea mai inchisa a gravurii finale este motivul pentru care pielea maro deschis / mediu este mai potrivita pentru gravare laser deoarece gravura pe o piele neagra este mult mai greu de deslusit.


Avantajele taierii laser pentru pielarie

Datorita duritatii sale, pielea nu este usor de taiat sau gravat folosind alte tipuri de echipamente care nu implica laserul si se poate degrada usor la intrarea in contact cu diversele unelte de prelucrare. Din acest motiv, procesul de taiere laser si debitare laser pentru piele, un proces fara contact direct intre echipament si material, este cea mai buna solutie pentru marcarea, perforarea sau realizarea unui design.
– debitare piele cu mare precizie, fara margini destramate
– gravare si marcare piele pentru taiere manuala precisa
– nu necesita fixare, materialul nu se deformeaza, prelucrare fara contact


Obiectele ce pot fi personalizate si/sau create cu ajutorul gravarii si debitarii laser includ:

– produse ce tin de moda: genti, serviete; portofele, imbracaminte sau incaltaminte din piele, bijuterii si curele pentru ceasuri;
– produse promotionale sau pentru birou: brelocuri, semne de carte, coperti din piele pentru agende, suporturi de carduri sau documente;
– produse pentru restaurante: coastere pentru bauturi; meniuri cu coperta din piele, gravata;
– produse din industria mobilierului;
– cadouri din piele;
etc.

Exemple debitare si gravare laser piele (click pe imagini pentru a le vedea in detaliu):


Aspecte tehnice ale debitarii si gravarii in piele

bulina Proprietatile materialului

Pielea este un material mai dur care ofera o rezistenta puternica fata de orice unealta folosita impotriva ei, cu exceptia razei laser. Procesarea laser se face fara atingere si produce rezultate consistente fara a distruge materialul. Raza laser creeaza perimetre perfect conturate ale designului dorit si topeste materialul la suprafata, putand da un efect de adancime.

bulina Eliminarea urmelor taierii

Atunci cand este debitata si gravata, pielea scoate un fum care se depune imprejurul zonelor de taiere. Acest aspect poate fi eliminat daca se lipeste o folie de protectie inainte de taierea materialului. Cu cat pielea este mai groasa sau gravura de suprafata este mai intensa, cu atat urmele de afumare sunt mai mari.
Cea mai usoara si rapida metoda de a sterge urmele de fum este curatarea ulterioara a materialului cu alcool izopropilic.

bulina Pielea trebuie sa fie cat se poate de plata

Orice element pe care il doriti gravat trebuie sa fie cat mai plat posibil pentru ca raza laser si punctul de focalizare al acesteia sa ramana constant. Daca pielea are denivelari, vor exista diferente notabile pe acea fasie: pe o parte, gravura va iesi mai intensa si detaliile vor fi mai fine, pe cand in alte parti, acestea se vor estompa. De acest aspect trebuie tinut cont la achizitia pielii – fasiile de material trebuie sa fie cat mai drepte, orizontale. La fel, trebuie si depozitate – la orizontala si nu in role de material- daca scopul este prelucrarea laser.

bulina Recomandari dimensionale pentru design

Linia de taiere elimina din material aproximativ 0,2 mm (o cincime de milimetru). Recomandam ca detaliile minime de taiere ale pielii sa fie cel putin egale cu grosimea materialului, altfel pot aparea rupturi sau exfolieri. De exemplu, daca taiem piele de 1,5 mm atunci cel mai mic detaliu (sau element) trebuie sa aiba peste 1,5 mm. Pielea va avea marginile negre dupa taierea laser.

bulina Gravarea de linie si gravarea de suprafata

In general recomandam clientilor sa vina cu propriul lor material. Setarile noastre de operare a masinii laser sunt optimizate pentru pielea naturala, insa inainte de a executa obiectul final trebuie sa facem un test cu diverse adancimi de gravare pentru pielea adusa de client. Astfel clientul isi poate alege cat de adanca sa fie gravura, insa trebuie sa aduca o bucata de material de test.

Se pot schimba setarile optime de gravare laser recomandate de noi, insa rezultatul poate sa fie:
a) O gravura foarte adanca si cu puternice urme de arsura;
b) O gravura greu de observat sau cu zone in care raza laser nu a penetrat pielea.

Pot exista variatii minore in gravura de suprafata, datorate in special micilor variatii de culoare, variatiei de densitate sau datorita faptului ca suprafata este ondulata.

Atentie! Nu detinem piele pe stoc. Lucram numai cu materialul oferit de client. De aceea, ne trebuie intotdeauna o bucata mica de test inainte de a incepe lucrarea.

Ne puteti gasi la numarul de telefon: 0746.535.627 sau folosind formularul de contact >>>.

Comments are closed.