Servicii de Proiectare Vectoriala

Procesul de taiere laser sau gravare pe diverse materiale (debitarea unor profile din placi) cu ajutorul echipamentelor specializate, din domeniul fabricatiei digitale, presupune existenta unui desen vectorial realizat pe computer, intr-un software specializat.

desen vectorial

In cazul in are nu aveti cunostintele sau resursele necesare pentru a executa proiectul vectorial, va putem ajuta. Putem realiza aceste fisiere la preturi ce pornesc de la 15 euro / ora, tariful modificandu-se in functie de dimensiunea proiectului.

Mai jos, gasiti informatii privind elementele necesare pentru a va putea ajuta cu desenul pe computer, proiectul vectorial al lucrarii. Toate acestea le puteti trimite prin pe e-mail sau prin wetransfer.com sub forma unor schite de mana scanate, insotite de orice alte detalii care completeaza schitele.

CE AVEM NEVOIE

Pregatirea unei schite – liniile necesare taierii laser Scanarea desenului
Linii de desen pentru gravura Trimiterea imaginii
Dimensiuni Ce se intampla apoi?

Pregatirea unei schite – liniile necesare taierii laser

bulinaVa trebui sa faceti o macheta 2D / un desen de mana sau un desen tehnic care sa transmita vizual, cu usurinta, ceea ce doriti sa realizati prin gravare sau taiere laser.

bulinaRealizati desenul pe o coala de hartie cu ajutorul unor creioane cu mina groasa sau markere. Pentru liniile pe care se va face taiere folositi un marker rosu.

grafica prelucrare laser

Linii de desen pentru gravura

bulinaPentru realizarea liniilor si suprafetelor care urmeaza a fi gravate puteti folosi negru. Trasati cu negru LINIILE care vor fi gravate si marcati cu pete de aceeasi culoare SUPRAFETELE care vor fi umplute in intregime.

bulinaAsigurati-va ca folositi creioane/pixuri cu mina groasa si culoare puternica.

Dimensiuni

bulinaToate desenele trebuie sa includa toate dimensiunile relevante (in mm). Desenul nu trebuie sa fie neaparat la scara de 1:1 (scara la care va fi executat), decat daca doriti sa vizualizati si sa fiti sigur de anumite proportii exacte. Odata ce desenul va fi transformat intr-un desen vectorial, acesta va putea fi scalat exact la scara ceruta de catre dvs.

bulinaDaca este necesar sa indicati locatiile unde vor fi gauri (sau alte suprafete care doriti sa fie mai precise) va rugam sa specificati care este distanta dintre mijlocul suprafetei respective si cea mai apropiata margine a desenului.

Scanarea desenului

bulinaDesenul se poate scana si salva in format JPEG, GIF, PDF. In cazul in care dimensiunea desenului depaseste dimensiunile scanner-ului, puteti apela la un serviciu de scanare profesionala, cu echipamente care pot scana pana la dimensiunea de A0.

Daca este necesar ca trasarea liniei vectoriale sa se faca exact peste imaginea trimisa si sa nu o redesenam de la 0zero asigurati-va ca fisierul are o rezolutie de cel putin 300dpi.

Trimiterea imaginii

Inainte de a trimite imaginea, va rugam sa va asigurati ca imaginea are explicate clar zonele care trebuie taiate / gravate si toate dimensiunile sunt trecute pe desen (in mm).

Fisierele pot fi trimis prin e-mail:lasercutbucuresti@gmail.com sau uploadate prin intermediul wetransfer.com. Orice alte detalii le puteti adauga in interiorul mailului sau in locul destinat notelor suplimentare de pe wetransfer.

Ce se intampla apoi?

Odata ce primim desenele, vom realiza o cotatie de pret care va include tot ceea ce implica realizarea schitei vectoriale, in forma finala pentru laser. Pretul pentru debitare laser va fi dat ulterior in functie de lungimea liniilor vectoriale debitate. Daca sunteti de acord cu cotatia primita, incepem lucrul la grafica vectoriala.

1. La finalizarea proiectului vectorial, trimitem prin e-mail imagini ale proiectului pentru a fi revizuite si, mai apoi, pentru a confirma efectuarea proiectului. Uneori este nevoie de mici modificari pentru a ne asigura ca schitele dumneavoastra vor putea fi realizate de echipamentele noastre. Daca sunt necesare doar aceste mici modificari, ele vor fi efectuate de catre noi, fara costuri aditionale.

In cazul in care modificarile cerute de client reprezinta schimbari semnificative, va fi aplicata o taxa suplimentara.

2. Daca proiectul este acceptat, fisierele cu desenele vectoriale vor fi trimise prin e-mail, insa numai dupa verificarea platii.

3. De asemenea, fisierele vor fi pastrate si in arhiva noastra in cazul in care veti dori sa repetati comanda, fara a trebuia sa platiti din nou pentru redesenarea vectoriala.

Comments are closed.